Information

Cyklingen

Dagsetappernas längd är mellan 15-50 km. Då cyklar man i behaglig takt med tid för små stopp utefter vägen. Turerna är i möjligaste mån upplagda längs mindre vägar, som by- eller skogsvägar. Ibland slår man följe med Blekingeleden eller Cykelspåret. Ibland kan en båttur ingå.

All cykling sker på egen risk, och du har ett fullgott försäkringsskydd för dig själv och ev hyrd utrustning. Cykelhjälm tar du med själv.

Du får en praktiskt förpackad karta med utförlig information om landskapet, historia och sevärdheter samt tips på var du kan handla och äta/fika.

Det finns möjlighet att hyra cykelväska (dubbelmodell att hänga på pakethållaren) detta anges vid bokningen. Hjälm tar du med själv.

Boende

Observera att standarden kan skilja lite på olika boenden, men målet är alltid att du ska sova gott efter din cykeldag. Någon gång kan dusch och toalett finnas i en angränsande byggnad. Frukost, sänglinne och handduk ingår alltid

Bokning och betalning

Det smidigaste är att boka via formuläret på hemsidan. Annars går det bra att ringa tel 0733-428 550.

När du bokar, görs en koll så att det finns ledigt boende under den period du önskar. Därefter får du en bekräftelse med faktura på anmälningsavgiften. Denna är 10% på totalpriset, och ska erläggas inom en vecka. Därefter är bokningen bindande, och följer Turismbranschens regler för bokningsförfarande.

Betalning sker mot faktura. Om betalning ej sker inom angiven tid, kan beställningen anses som annullerad.

Vid bokning 30 dagar eller närmare ankomst, betalas hela beloppet på en gång.

Vill du utesluta eller lägga till en övernattning någonstans, går det alldeles utmärkt

Avbokning och avbeställningsskydd

Kostnad för avbokning:
Fram till 20 dagar före ankomst: Endast anmälningsavgiften
10-20 dagar före ankomst: Anmälningsavgiften + 25% av totalpriset
2-10 dagar före ankomst: Anmälningsavgiften + 50% av totalpriset
0-1 dagar före ankomst: Fullt pris


Behöver du avbeställningsskydd? Det finns ofta i hemförsäkringen. Annars kan det tecknas hos flera försäkringsbolag. T ex hos Gouda Reseförsäkring

Resegaranti

Du är skyddad av resegarantilagen när du beställer en paketresa, vilket innebär att du får dina inbetalda pengar tillbaka om resan av någon anledning skulle ställas in.